Bu Blogda Ara

27 Eylül 2010 Pazartesi

kardan adam

Bilgisayarım bozulduğu için yazamadım . Nihayet yeniden yazabiliyorum. Yazamadığım günlerde yapacaklarımı planladım.
Bebekler ne kadar tatlı varlıklar. Onları süslemek te o kadar güzel. Çocukların ilgilerini çekebilmesi için giysileri onlara hitap etmeli.
Robalı yelek örmek için 62 tel başlanır. Dört sıra haroşa örülecek. Şiş başında 5 tel haroşa 8 tel düz(ön) artırmak için şişin başını dola bir tel ör tekrar şiş başını dola 7tel ör (kol)şiş başı dola bir tel ör tekrar şişbaşı dola 18 tel ör (arka) şişbaşı dola bir tel ör tekrar dola 7 tel ör (kol) şişbaşı dola bir tel ör tekrar dola 8 tel ör (ön) 5tel haroşa. Arka tarafı ters örgü. Başını doladığımız yerlerden artacak. Bir tel olan yerlerin yanından 22 sıra artarak devam edilecek. Roba biterken kollar etrafı haroşa örülerek kesilir. Ön parça örülür 5tel artılır (kol rahatlığı için) arka parça örülür 5tel artırılır, ön parçaya devam edilir. Böylelikle etek oluşturulur.


Kardan adamların oluşabilmesi için 14_15 cm örüp etek uçlarına gelecek şekilde 16 telden oluşan düz örgü yapılır. 10 sıra örüldükten sonra saç örgüsü yapılır. Başlarına üçgenlerde şapka ince uzun parçadan atkısı yapılır. Gözleri va ağzı işlenir,gövdesine boyuna siyah çizgiler işlenir.
Yelek böylelikle tamamlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder