Firkete ile yapılan model motifler halinde yapılıp birleştiriliyor.
Firketeyi evdeki metal şişi U şeklinde katlayarak elde ettim. Şişte görüldüğü gibi ip dolanarak başlanıp ortadan alınarak sıkıştırılıyor. İp tekrar dolanıp ortadan devam ediliyor.
Firketeyi evdeki metal şişi U şeklinde katlayarak elde ettim. Şişte görüldüğü gibi ip dolanarak başlanıp ortadan alınarak sıkıştırılıyor. İp tekrar dolanıp ortadan devam ediliyor.
Havaların soğumaya, yağmurun yağmaya başladığı şu günlerde kafamızı sıcak tutacak şapkalar kullanılmaya başladı.
60 tel olarak başlanan şapka haroşa olarak 5 sıra örülecek. Her ipe başlanırken haroşa örülürse desen çıkıyor. Son renk örülürken 2 tel birden örülerek sayı yarıya düşürülüyor. Kalan teller ipe takılıp büzülüyor. Yanlardan dikiliyor. Kulak yerlerine 20 tel alınıp örülüyor. Kenarlarını tığ işi yaptım. Saçak takarak bitirdim.
Yanında ki şapka da aynı yöntemle model değiştirerek yapılmıştır. Burada 4 tel örülüp bir önceki renkten örmeden alınacak.
İyi günlerde giyilebilmesi dileğiyle...
Havaların yavaştan soğumaya başlaması bizleri daha hızlı örgü örmeye yönlendiriyor.
Şapka dışarıya çıkarken rahatlıkla kullanılabildiğimiz başımızı koruyan bir giysi, üzerimize giydiklerimizi tamamlayan bir aksesuar.
Şapkaya 54 tel ile başlanır. Örgüye başlarken şiş başı dolanarak artırma işlemi yapılıp örülür. Ters taraftan örülürken keserek başlanacak. 3 sıra düz 3 sıra ters örülecek. Bir taraftan artılıp bir taraftan kesildiği için verev oluşacak. Başlangıç ve bitim yeribirleştirilecek.
Resimde görüldüğü gibi etekten başlanan örgü ters yerlerden 4 sırada birer tel kesilip daraltılmış. Haroşa ile basen yeri ayrılmış. Buraya kurdale geçirilebilir. Önde 3 model devam ediyor. Kol yeri ve ön oyularak tamamlanmış. Arka etek aynen örüldükten sonra ikiye ayrılıp devam edilmiş. Kol ve arka oyuntu yapılıp kesilmiş. omuzlar ve yanlar dikilip yaka oyuntusundan tel alınıp yaka örülmüş. Kollar örülüp tamamlanmış.