Bu Blogda Ara

6 Kasım 2010 Cumartesi

Çarkıfelek Şapka


Kış yaklaşmaya başlayınca örgü işleri yapmak kaçınılmaz oluyor. Örgü işi insanı rahatlatıp sevgi ile ilmik ilmik örülür.Yaşam da böyle ilmik ilmik örülerek zor günleri aşabiliyoruz. Sinir ve sitretimizi üzerimizden atıyoruz. Şapkaya bakınca yaşamda yaptığımız çarklar yani sert dönüşler akla geliyor.
Şapkanın ipi orta kalınlıkta 4 numara şişle örüldü. 36 tel başlanır. Şiş başında çift örülerek 1 tel kesilir ters örgü yapılır. İkinci sıra şiş başında artırarak başlanır düz örgü yapılır. 3.sıra iki tel beraber örülüp kesme işlemi yapılır ters örgü örülür. 3 sıra örüldükten sonra düz örgü yerine ters örgüyle başlanır. 3 sıra düz olacak 3 sıra ters olacak. Bir taraftan kesilerek diğer taraftan artırılır. Verev olarak bere ortaya çıkar. 21yada22 tane (3ters 3 düz) olacak. Ören kişi başına ölçerse daha iyi olur.
Düz ve ters olarak görülen yerden tel alınacak.(65 yada70tel). Haroşa olarak 12 sıra örülüp kesilecek.Verev parça başlanan ve bitirilen yerden dikilecek. Üst taraf ip geçirilerek büzülecek. Şapkanız emrinize hazır sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder