Bu Blogda Ara

15 Kasım 2010 Pazartesi

fırfırlı şapka

Bebek şapkaları yumuşak örgüden yapılırsa hem şık hem de kullanışı rahat oluyor. Bebekler giysilerini beğenmezlerse çok ağlayarak rahatsızlıklarını bildirerek giysilerinin çıkartılması emrini veriyorlar. Bunu 3 çocuğumda da yaşadığım, üç çocuğumun da emir komuta zincirinde yer aldığım için bu kadar net bir şekilde beyan edebiliyorum. Giysiler bebeklerin o tazecik vücudunu incitmemeli.
Dışarıya çıktığınızda çocuğunuzun kulağının üşümemesi için şapka çok önemlidir. Bu şapkayı annem, yeğenim Dostcan dünyaya geleceği zaman örmüş. Çok kullanışlı olduğunu bildiğim için ben de aynısından ördüm. Yani çok beğenilmiş, kullanışlı, şık görünümü ispat etmiş bir model.

Tel başlanıp 4 sıra haraşo örüp şiş başıdan başlayarak 3 er tel birlikte örülüp şişte tel olacak ve 7 sıra haroşa örülecek. Başlarken 1 tel içinden (aynı telde ör başını dola tekrar aynı yere at)
3 tel çıkararak artırma yapılır. Sıra düz örgü yapılır sonra yine 3 tel büzülüp sıra örülür sonra tekrar artırılıp sıra örülür daha sonra büzme işlemi yapılır ve iki sıra örülür. Ortada 8 tel örülüp yanlardan kesilerek şapkanın üst bölümü bitirilir. Alttan tel alarak artırarak 3 sıra örülüp kesilir. Şapka bitmiş, kullanacak çocukları beklemektedir...






1 yorum:

  1. Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce ALLAH'a sonsuz şükürler olsun. Gireceğimiz Kurban Bayramımız bereketiyle, bolluğu ile gelsin. Tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Kesdiğimiz tüm kurbanlar, etdiğimiz tüm dualar kabul olsun, hayallerimizin gerçek, sevdiklerimizin hep bizimle olması dileğiyle, tüm okuyucularımın, arkadaşlarımın, dostlarımın Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil