Bu Blogda Ara

13 Ocak 2011 Perşembe

Balkabağı iğnelik

Balkabağı, tatlı yapmak için kışın aradığımız sebzedir. Her yörede balkabağı bulunsa da sakız adı verilen cins hep iyi sonuç vermiştir. Tadı güzel olan balkabağı nasıl düşünülmüşse iğnelik oluvermiş. Bloglarda gezinirken gördüm, onların tarifine göre yaptım.


25x15cm büyüklüğündeki kumaş ikiye katlanarak uzun kenarından diktim.Kısa kenarından teğel yaparak büzdüm. Büzülen çuvalcıkları ters çevirip içini elyafla doldurup büzdüm.
Balkabağına dönüştürmek için kalın iğne ve kalın iple altından girip üstünden çıkılarak kabak dilimleri oluşturuldu.
Nasıl balkabağına benzemiyorlar mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder