Bu Blogda Ara

24 Ocak 2011 Pazartesi

Ceviz Oyma

Bu gün çok kasvetli. Dışarıda yağmur var gökyüzü ağlıyor, benim yüreğim bunlara iştirak ediyor. Yıllar geçse de acılar azalmıyor. Uğur Mumcu öldüreli 18 yıl, Gaffar Okkan öldüreli 10 yıl olmuş. Dile kolay. Türk halkı olarak bu acı olaylar hepimizi çok üzüyor. Bunların tekrar etmemesini diliyoruz.

Ceviz severek yediğimiz bir yiyecek. Önceki yıllarda çocuklar kendi oyuncaklarını, olanaklarına göre el becerilerini geliştirerek yaparlarmış. Şimdi eşim de çocukluk yıllarını anımsayarak çocuklarına, arkadaşlarına yeniden yapmaya başladı. Kendisine göre O' da stresini böyle atıyor.










Cevizin içi bütünken çivi ucuyla küçük bir delik açılarak, açılan delikten ceviz içi çıkarılarak kabuğun içi boşaltılır daha sonra dikey kesitte cevizin üzerine ve altına denk gelecek şekilde iki delik açılır. Açılan delikten dikey bir çubuk sokulur ki bu pervaneye monte edilecek çubuktur. Daha sonra bu çubuğa yapılan pervane monte edilir. Pervaneye monte edilen çubuğa içini boşaltmada kullandığımız delikten sokulan bir iplik dolanır ve pervanenin dönmesi için iplik çekilir ve dönen pervane her seferinde kendi kendini sarj ederek tekrar ipe dolanır. Deneyin ve nasil bir şey olduğunu siz de görün...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder